Vsa HARK in Romotop kurišča so opremljena s prezračevanjem stekla, vendar lahko pride tudi v tem primeru, da se na steklu naberejo katranske obloge ali umazanija.

 

Možni razlogi so navedeni tukaj. Steklo čistite samo, ko je kamin v hladnem stanju!

 
01-scheibe-01-1


Za čiščenje stekla ne uporabljajte grobih krtač in močnih čistil. Z normalnim časopisnim papirjem, vodo in malo pepela je možno steklo kamina popolnoma očistite brez, da bi poškodovali steklo kamina.

02-zeitung-02-1


Za začetek čiščenja potrebujete majhno vedro z nekoliko vode in časopisni papir. Priskrbite si navaden časopis, revije za čiščenje niso primerne. V vodo narahlo namočite 2. do 3. strani.

03-asche-03-1


Z mokrim časopisnim papirjem poberite nekaj hladnega pepela. Bodite pozorni, da v kurišču ni vroče žerjavice.

04-reiben-04-1


Zdrgnite s časopisnim papirjem umazanijo in obloge, ki so se nabrale na steklu kurišča.

05-reiben-05-1


Ko ste očistili večjo površino umazanije, pobrišite steklo s čistim časopisom ali mehko krpo z malo čistila za steklo. Ne uporabljajte grobih čistil za steklo.

06-nachwischen-06-1


Ko ste očistili večjo površino umazanije, pobrišite steklo s čistim časopisom ali mehko krpo z malo čistila za steklo. Ne uporabljajte grobih čistil za steklo.

07-spezialrein-07-1


V primeru, da stekla ne morete očistiti z zgoraj opisano metodo, vam priporočamo specialno čistilo kaminskih stekel. Ne uporabljajte grobih čistil ali grobih gob. Z grobimi čistili uničite poseben nanos na steklu.

08-reiniger-08-1


Čistilo nanosite iz 10-20 cm razdalje enakomerno na steklo. Po približno 60 sekundah pobrišite steklo z mehko krpo.