Odpiralni čas razstavnega salona
Ponedeljek: 9.00 - 18.00, Torek: 9.00 - 16.00, Sreda: 9.00 - 18.00, Četrtek: 9.00 - 16.00, Petek: 9.00 - 16.00, Sobota: po predhodnem dogovoru, Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Katere odmike morate upoštevati pri postavitvi kaminske peči?

Objavil admin 01/10/2018 0 Komentar (ji) Nasveti in triki,

Katere odmike morate upoštevati pri postavitvi kaminske peči?

 

Preden razmišljate o nakupu kaminske peči, vam priporočamo, da se obrnete in posvetuje z lokalnim dimnikarjem.

 

Ta navodila je potrebno upoštevati za zagotovitev varnega in zanesljivega obratovanja kaminske peči.

 

Svetovalci našega podjetja Vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja o tej temi.

 

V bistvu, je potrebno upoštevati naslednje smernice za pripravo kaminske peči:

 

Upoštevati je potrebno 20 cm odmik od zadnje in tudi 20 cm odmik od stranske stene.

 

V kolikor uporabljate Harkove priključne cevi so te razdalje že strukturno določene. Potrebni odmiki in razdalje že zagotovljeni.

 

Pri vnetljivih tleh kakor so (preproga, laminat, les, PVC, linolej, itd) je obvezna ustrezna zaščito pred iskramjem ali izpadu žerjavice.

 

To je zelo enostavno mogoče doseči z podložno ploščo iz negorljivega materiala posebnega stekla, jekla, granita ali podobnim negorljivim materialom. V največ primerih se uporablja steklena kaljena podložna plošča. To negorljivo površino je potrebno izmeriti od kurišča kaminske peči vsaj 50 cm na prednjo stran in 30 cm levo in desno po širini kaminske peči.

 

Če je kaminska peč postavljena v nizkoenergijski hiši je potrebno zagotoviti dovajanje zunanjega zraka za zgorevanje. To je potrebno tudi v primeru, da imate v prostoru prisilno prezračevanje ali kuhinjsko napo. V takih okoliščinah je morda potrebno načrtovati kaminsko peč z neodvisnim izgorevanjem od prostorskega zraka.

Napiši komentar