Menu
Your Cart

O nas

 Podjetje Flamme – dimniki in kamini je vrata odprlo pred več kot dvajsetimi leti, ko smo začeli z osnovno dejavnostjo prodaje dimnikov iz nerjaveče pločevine nemškega proizvajalca, ter z njihovo montažo, kot tudi s postavitvijo samostoječih dimnikov in vrtanja dimnikov. Dimniki iz nerjaveče pločevine se uporabljajo za kurjavo na plin, kurilno olje ter trda goriva. Rezultati so odlični, še posebej, ker se kondenz nabira v posebni kondenzacijski posodi na dnu dimnika.

 

Dobrih pet let v podjetju Flamme ponujamo tudi prodajo kaminov in lončenih peči, njihova posebna ponudba so tudi električni kamini in kamini na BIO-Etanol. Prednost slednjih dveh je, da ne potrebujejo dimnika, kar pomeni, da jih lahko uporabljajo tudi stanovalci v večstanovanjskih objektih brez dimnikov. V novem razstavnem salonu na Godešič 100 v Škofji Loki imamo razstavljene peči in kaminske vložke nemškega podjetja Hark, ki sodi med vodilne proizvajalce kaminov v Nemčiji. Kupci se lahko na enem mestu prepričajo tudi o barvi in kvaliteti pečnic. Med kupci je veliko mladih, ki si želijo kaminske peči, a ne zaradi modnosti, ampak čarobnosti in romantičnosti ter zato, ker je ogrevanje na lesno biomaso ekološko primernejše in cenejše od ogrevanja na fosilna goriva. V podjetju Flamme vam nudimo celotno ponudbo, poleg prodaje kaminskih peči tudi dimnik, montažo, ter tudi kaminski pribor, košare za drva …

 

Zakaj odločitev za kaminsko peč Hark? So iz pet milimetrske pločevine, skoraj vse imajo dvojno zapiranje gusastih vrat, vse imajo avtomatsko regulacijo temperature (za doplačilo tudi na daljinski upravljalnik), vsebujejo litoželezno kurišče ki je obdano z šamotom, ki omogoča tudi kurjenje na premog ali brikete, skoraj vse peči imajo eksterni dovod zraka – kar pomeni, da peč po potrebi ne jemlje zraka iz dnevnega prostora, pač pa, na primer iz kleti ali od zunaj.

Vaš Flamme team